Patnáctý turnaj, šestá simultánka

Stejně jako v minulých letech dostaly děti z našeho regionu možnost strávit pololetní prázdniny boji za šachovnicí. Šachová škola STAMAT uspořádala 2. února svůj patnáctý turnaj a jeho účastníci navíc dostali možnost zahrát si v simultánce proti dvěma úspěšným vlašimským reprezentantům. Akce proběhla v prostorách jídelny ZŠ Dukelská v Benešově. Zúčastnilo se jí 51 mladých nadějí.

Hrací prostory (FOTO: Patrik Pýcha)

V turnaji dominoval Kryštof Křížek, následovaný Ivanem Melnikovem a Jáchymem Hrbkem. Nejlepší dívkou se stala Kamila Steinová. Stříbro vybojovala Patricie Fuxová a bronz získala Natálie Skolková. V kategorii určené pro hráče bez výkonnostních tříd se radoval z vítězství Michal Švadlenka. Za ním skončili Petr Bažant a Lukáš Řezníček.

Nejlepší trojice (FOTO: Patrik Pýcha)

Nejlepší dívky (FOTO: Patrik Pýcha)

Nejlepší hráči bez výkonnostní třídy (FOTO: Patrik Pýcha)

Po vyhlášení výsledků, z něhož si každý odnesl drobnou cenu, proběhla simultánka s Anežkou Vlkovou a Františkem Helebrandem, členy vlašimského družstva, které v loňském roce vybojovalo stříbrné medaile v Extralize mládeže. Proti nim zasedlo 30 odvážlivců, včetně rodičů. Remízy vydřeli Kryštof Křížek, Dalibor Křivánek, Josef Vajdík a Kamila Steinová. Janu Rybáčkovi a Romanu Šimákovi se dokonce podařilo vyhrát.

Simultánka začíná (FOTO: Patrik Pýcha)

Jménem Šachové školy STAMAT děkuji všem dětem a rodičům za jejich účast. Budeme se těšit na shledanou na některé z našich dalších akcí.

Výsledky
Simultánka
Fotky
Průběžné pořadí STAMAT ligy 2017/2018

Příspěvek byl publikován v rubrice Šachové turnaje a jeho autorem je Patrik P.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..