Benešovské gymnázium čtvrtou nejlepší školou v republice

Blesková zpráva

Ve dnech 27. – 28. června se ve Zlíně uskutečnilo Mistrovství ČR školních týmů, kde dosáhlo skvělého výsledku družstvo benešovského gymnázia ve složení Josefína Dudková (KŠ Říčany 1925), Michael Stein (TJ Spartak Vlašim), Daniel Zeman (TJ Spartak Vlašim) a Viktor Fanfrlík (ŠŠ STAMAT). Čtyřlístek našich odchovanců vybojoval v kategorii 6. – 9. tříd a nižších ročníků víceletých gymnázií bramborovou medaili a zůstal jen půl bodu skóre pod stupni vítězů!

Kongresové centrum ve Zlíně se na dva dny proměnilo v šachový sál (FOTO: ŠSČR)
Pepi, Dan, Míša a Viktor během výletu do zoologické zahrady v Lešné (FOTO: Petr Brabec)

Výsledky
Informace o turnaji

autor: Patrik Pýcha

Příspěvek byl publikován v rubrice Šachové turnaje a jeho autorem je Patrik P.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Benešovské gymnázium čtvrtou nejlepší školou v republice

  1. Gratuluji družstvu Gymnazia Benešov ke skvělému výsledku na MČR školních týmů ve Zlíně!
    Vím, bramborová medaile nikdy nikomu moc nechutná a možná by se dalo říci: „To je ale smůla, k bronzové partii chyběla jediná půlka …“. Vidím to ale úplně jinak: obsadit 4. místo, pouhý půl bod za medailí, v tak silné konkurenci, to zasluhuje poklonu a velké uznání všem hráčům.
    Během druhého hracího dne jsem byl párkrát v kontaktu s p. prof. Petrem Brabcem, vedoucím týmu. Velice chválil šikovnost, bojovnost a šachovou vyspělost svých svěřenců, kterou všichni předvádí v průběhu jednotlivých utkání. Zároveň se Petr vyjádřil v tom smyslu, že „slíznul smetanu“ výsledků práce někoho jiného; tedy všech trenérů a dalších lidiček okolo nich, kteří se o jejich dnešní schopnosti a vzorné vystupování zasloužili na jejich dosavadní šachové dráze. Takže gratulace a poděkování touto cestou patří nejen od Petra Brabce (připojuji se i já) šachové škole STAMAT, osobně Patriku Pýchovi, Ondrovi Matějovskému, Petru Havelkovi, Honzovi Starcovi, Karlu Juklovi a dalším, kteří v různých formách (kroužky na školách, pořádání turnajů, prázdninové soustředění v Růžené, …) věnují svůj čas vyhledávání talentů a následné péči o jejich šachový růst. Poděkování patří i všem dalším nadšencům, kteří se dětem věnují v šachových oddílech, kde jsou registrováni.
    Přeji všem dětem hodně úspěchů a radosti ze hry v dalších turnajích. Přeji také všem dospělým, kteří se ve svém volném čase o děti dlouhodobě starají trénováním a pořádáním šachových i nešachových akcí, hodně elánu a odměnu v podobě nejen dosažených výsledků, ale i zaslouženého dobrého pocitu smysluplně stráveného času.

    K článku přidám jeden drobný osobní dodatek: líbí se mi, že Petr Brabec v náročném dvoudenním programu našel pro svůj tým čas pro výlet do pěkné zoologické zahrady v Lešné u Zlína. Líbí se mi to mimo jiné i proto, že v prostorách této zahrady a místním zámečku jsem se svým příbuzenstvem strávil před devíti lety příjemný den při příležitosti svatby mého nejmladšího syna :-).

    • Ze všech zoologických zahrad, které jsem měl zatím možnost navštívit, se mi asi v Lešné líbilo nejvíc. Dvakrát jsme se tam vypravili během červencových turnajů na Vsetíně. Velkou atrakcí je tam také krmení rejnoků. Já z nich až tak nadšený nebyl, ale Maťa se tam hrnul hned. 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..